בגן של הילדה שלי יש ילדשסובל מצליאק אז כמה הורים החליטו שכשיגיע היום הולדת של הילד שלהם הם יכינו עוגה ללא גלוטן וחלק החליטו שהם ישארו עם הקמח העוגה הרגיל.
בהתחלה קצת (הרבה) חששתי מאיך שתצא העוגה אבל אחרי שאכלנו אותה הבנתי שהיא יצאה יותר טעימה מאשר עוגה עם קמח רגיל.
ממליצה לכם ההורים להתחשב בילדים שיש להם צליאק. אני לא יכולה לתאר לכם במילים את האושר שהיה לילד כשהוא שאל אם העוגה ללא גלוטן.
מתכון :
2 כוסות קמח "כרגיל"
2 שקיות אבקת אפיה
2 כוסות אבקת שוקולית יעודית לאפיה
2 כוסות סוכר (אפשר גם כוס וחצי כי השוקולית די מתוקה)
8 ביצים
2 כוסות שמן
מיכל שמנת מתוקה
לציפוי:
3 חבילות שוקולד חלב
מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות
מערבבים את כל החומרים יחד (אפשר ידנית אבל מכיוון שזו מסה גדולה עדיף במיקסר)
מכניסים לתנור לכ- 50 דק'.
כשהעוגה מוכנה לחמם שמנת מתוקה ביחד עם השוקולד ולצפות את העוגה.
*במידה ורוצים לשים דף סוכר רצוי לעשות זאת במועד הקרוב ביותר לחגיגה (אני שמתי שעה לפני).
העוגה צריכה להיות קרה מהמקרר ולפני שמדביקים את הדף, רצוי להכניס אותו למקפיא ל 2 דק..זה יעזור לו להתקלף בקלות.
אחרי ששמים את הדף צריך להדביק ולישר אותו טוב טוב עם ידיים יבשות.
חשוב לציין שאחרי שהדף הונח על העוגה- אסור להכניס אותה שוב למקרר כי הדף יהרס.
שיהיה מזל טוב ובתאבון :)
No comments:
Post a Comment