Wednesday, June 15, 2011

עוגת שיש

לפני כ-5 שנים ביליתי שעות ספורות בטרקלין דן בנתב"ג ובעודי ממתינה לטיסה טעמתי עוגת שיש שלא יוצאת לי מהראש מאותו היום. 
החלק הלבן של העוגה היה קריר יותר בעוד שהחלק החום של העוגה היה חמים ונמס בפה. ניסיתי להכין את העוגה הזו לא פעם אך לעולם לא זכיתי להכין עוגת שיש זהה אליהּ.
העוגה שארשום כאן היא מעולה אך היא לא מה שאני רציתי (איזה יחצ"נית גרועה אני). אשמח אם מישהו ממי שקורא את הבלוג הזה ומזהה את העוגה המדוברת יתן לי את המתכון וכך כולנו נהיה שמחים :)
לבנתיים אני אשאיר אתכם עם העוגה הזו שהיא פשוטה להכנה וטעימה מאוד.

חומרים:

3 ביצים
1.5 מיכלים של שמנת מתוקה (במידה ורוצים לעשות ציפוי שוקולד לעוגה אז אפשר להשתמש בחצי שנותר בכדי לצפות את העוגה)
3 שקיות סוכר וניל
כוס סוכר
שקית אבקת אפיה
2 כוסות קמח
כחצי כוס אבקת שוקו

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות.
לוקחים 3 ביצים, מוסיפים כוס סוכר ומערבבים. במקביל מוסיפים 3 שקיות של סוכר וניל וממשיכים לערבב. לאחר מכן יש להוסיף בהדרגה שמנת מתוקה, קמח ואבקת אפיה. מעררבים הכל ביחד לקבל תערובת אחידה.
משמנים תבנית, יוצקים לתוכה שכבה אחת של התערובת, מפזרים מעליה אבקת שוקו (אני פיזרתי נסקוויק אבל עדיף לפזר שוקולית) ועושים צורות עם הכפית בכדי שה"שיש" יראה באמת שיש ולאחר מכן יוצקים עוד שכבה אחת של התערובת.
 כעקרון זה אמור להספיק ל 2 עוגות אך אני אפיתי עוגה אחת ומאפינס.
מכניסים לתנור לפרק זמן של כ - 45 דקות עד שהעוגה מתחילה לקבל גוון חום. את המאפינס יש להוציא לאחר כ- 20 דקות מכיוון שהם נאפים מהר יותר.
---------
בכדי להכין 2 סוגי המאפינס יש לעשות כך:
שוקולד צ'יפס: לשים שכבה אחת (כמו בעוגה) במנג'טים, לפזר שוקולד צ'יפס ולכסות בעוד שכבת תערובת.
שיש: לערבב מעט אבקת שוקו עם התערובת שנותרה ולשים במנג'טים. (איזה מילה של מרוקאים זה מנג'טים)

במידה ותרצו לצפות את העוגה ניתן לקחת חבילת שוקולד מריר ולערבב על אש קטנה ביחד עם חצי מיכל שמנת מתוקה שנותר לנו מהעוגה. כאשר הכל נמס יש להמתין כ 2 דקות שיתקרר מעט ולמרוח על העוגה.

אפיה נעימה ובתאבון!




No comments:

Post a Comment