Saturday, June 4, 2011

עוגת יום הולדת


בילדותי, הדבר שהכי אהבתי בימי הולדת במקלטים היתה העוגת שוקולד (כמובן, חוץ מהבמבה היבשה בצלחת. עד היום  כשאני רוצה לאכול במבה אני צריכה לתכנן את זה יום מראש. אני פותחת את החבילה ומשאירה אותה פתוחה יום שלם עד שהיא מתייבשת ורק אז אני אוכלת אותה בעונג רב).
בכל אופן, לדבר שלשמו התכנסנו כאן. עוגת שוקולד ליום הולדת. 

להלן המצרכים שיש להכין :



עוגה:
4 ביצים
כוס סוכר
כוס אבקת שוקו (תמיד הייתי משתמשת בשוקולית אבל הפעם השתדרגתי ושמתי נסקוויק).
כוס קמח תופח
כפית נס קפה
חצי כוס שמן
חצי מיכל שמנת מתוקה

ציפוי:
חבילה וחצי של שוקולד מריר
חצי מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות.
מערבבים את הביצים ביחד עם הסוכר ובהדרגה מוסיפים את האבקת קקאו, קמח תופח, נס קפה, שמן ושמנת מתוקה.
משמנים 2 תבניות ויוצקים לתוכן את התערובת.
מכניסים לתנור ל 40 דקות. לפני שמוציאים יש להכניס קיסם ולבדוק שהעוגה מוכנה.
לאחר שהוצאנו את העוגה מהתנור יש לתת לה להצטנן כ 20 דקות.
בנתיים אנו יכולים להכין את הציפוי. יש לקחת את השוקולד המריר והשמנת המתוקה ולחמם על אש קטנה עד שהכל נמס. להמתין דקה או שתיים ולצפות את העוגה.
כמובן, חשוב מאוד לא לשכוח להוסיף את הסוכריות, אחרת העוגה היא לא באמת עוגת יום הולדת.
מזל טוב ובתאבון! :-)


No comments:

Post a Comment