Wednesday, December 30, 2015

עוגיות חמאה במילוי ריבת חלב

אני הרבה שנים אופה ואלו העוגיות שתמיד מככבות אצלי.
הן פשוט מעולות. יש אנשים שאומרים שהן ממש דומות לאלפחורס.

מצרכים:
160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
120 גרם קורנפלור
150 גרם קמח מנופה
100 גרם סוכר
2 חלמונים (גודל Lׂ)
כף תמצית וניל

אבקת סוכר לפזר מעל
ריבת חלב (או נוטלה או כל ממרח אחר שאתם אוהבים)

אופן הכנה:
במיקסר עם K או במעבד מזון ( אפשר גם עם היד אבל צריך להזהר מלישת יתר) שמים את החומרים היבשים עם הקוביות חמאה ומעבדים עד למרקם חולי. לאחר מכן מוסיפים את החלמונים ואת התמצית וניל ומעבדים מינימום זמן אפשרי (עד שהחומרים נטמעים בפנים).
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללפחות שעה.
מקמחים משטח, משטחים עם מארוך וקורצים עיגולים. מכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות לכרבע שעה עד שמזהיב (תלוי בתנור, אצלי זה 20 דק').
מצננים ואז ממלאים באמצע עם הממרח, סוגרים עם עוד עוגיה ומפזרים מעל אבקת סוכר.

אני אוהבת לשמור את העוגיות במקרר, גם נשמרות לאורך זמן ארוך יותר (בעיקר בקיץ) וגם הרבה יותר טעימות לדעתי :)
בתאבון!
* במידה והבצק נהיה רך מדי, תכניסו אותו לכמה דק למקרר או למקפיא(בכדי לקצר תהליכים) ורק אחרי שהוא מתקשה קצת תמשיכו לעבוד איתו.

בתאבון!!


No comments:

Post a Comment