Thursday, December 18, 2014

סופגיפלצת - סופגניות אשל

אם יש משהו שאני חוששת ממנו הוא לטגן סופגניות. 
בחנוכה הזה החלטתי להתגבר על החששות שלי ולטגן סופגניות אשל. הן יצאו פשוט מעדן! תוך כמה דק' כולן חוסלו והיה ביקוש לעוד.

חומרים:
3 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
6 כפות סוכר
2 בייצים
2 אשל או לבן
(שמן לטיגון)

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים יחד ולאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים.
מרתיחים שמן בסיר (אני השתמשתי ב 2 ליטר שמן לסיר יחסית גדול) ולאחר שהשמן רותח מורידים לחום נמוך ובעזרת 2 כפות שמים את הבלילה בשמן. מטגנים מ 2 הצדדים עד שהם זהובים, מניחים על נייר סופג ובוזקים אבקת סוכר.


טיפ:
כדי לדעת שהשמן לא רותח מדי ואפשר להתחיל לטגן, ניתן להכניס כף מעץ לשמן ואם יש מסביבה בועות קטנות (כמו הגזים במשקה מוגז) זה אומר שהשמן מוכן ואפשר להתחיל בעבודה.

בתאבון וחג חנוכה שמח!


No comments:

Post a Comment