Saturday, March 15, 2014

אוזני המן מעולות ופשוטות!


כל שנה בפורים אני אומרת לעצמי שהשנה אני אכין אוזני המן ואף פעם אין לי את האומץ להתחיל. תמיד חשבתי שהם יפתחו לי בזמן האפיה כמו שקורה להרבה אנשים.
השנה ניסיתי והצלחתי בגדול! כל מי שטעם ביקש מתכון ובעלי בזמן טריפת האוזניים אמר לי "מחר תכיני שוב" :)

מצרכים:
150 גרם חמאה קרה
2 כוסות קמח
חצי כוס סוכר
גרידת לימון (אני ויתרתי הפעם)
כפית אבקת אפייה
ביצה + חלמון

אופן הכנה:
תחילה יש לחמם את התנור לחום של 170 מעלות.
לשים את כל החומרים בקערה וללוש עם הידיים עד שאין גושי חמאה.
לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים.
למלא במילוי שרוצים ולסגור
(אני שמתי מילוי נוטלה ומילוי שוקולד לבן ומעל פיזרתי סוכריות צבעוניות)
10 דק' בתנור עד שהתחתית מזהיבה ואז אפשר להוציא

כמה טיפים לאוזניים מושלמות:
1. להשתמש בחמאה קרה מהמקרר, רצוי לחתוך לקוביות קטנות בכדי שיהיה פשוט יותר לעבוד איתה
2. החמאה מתחממת מהר מאוד וזה גורם לאוזני המן להפתח בזמן אפיה ולכן כאשר לשים עם הידיים ורואים שכל הגושי חמאה כבר נמסו אז יש להתחיל ולקרוץ את העיגולים
3.לפני שמכניסים לתנור, להדק טוב טוב את הסגירה
4. חג פורים שמח :)

לפני הכניסה לתנור

ובתאבון..






No comments:

Post a Comment