Sunday, October 9, 2011

מאפינס וניל עם זיגוג סוכר

בדרך כלל כשאני חוזרת מהעבודה אני מתרסקת ישר למיטה ותופסת שעת שינה (טוב נו לפעמים גם שעתיים).
היום משום מה חזרתי עם חשק לאפות מאפינס וכך עשיתי.
צרפתי וידיאו קצר להמחשת התהליך (ההכנה והאפיה עצמה לקחה לי כשעה).


מצרכים:
3 ביצים
3 שקיות סוכר וניל
חצי כוס שמן
כוס וחצי קמח תופח
כוס סוכר
שמנת חמוצה
סירופ מייפל

ציפוי:
שקית אבקת סוכר
3 כפות חלב

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות. לאחר כחצי שעה להוציא את המאפינס מהתנור ולהעביר לרשת שמתחתיה יש נייר אפיה (או כל נייר אחר, זה בכדי שהזיגוג לא יטפטף על השיש).
בקערה קטנה מערבבים את האבקת סוכר ביחד עם החלב עד שמתקבל מרקם אחיד ואז לטפטף על המאפין. הזיגוג הזה נוטה להתקרר מהר מאוד ולכן אם תרצו לקשט, יש לעשות זאת ישר אחרי שמזגגים.

בתאבון:)



No comments:

Post a Comment