Friday, June 17, 2011

קאפקייקס וניל עם פיצפוצי שוקולד

צילום: ניסים בן אבי

גם היום החלטנו לשעבד את המצלמה בכדי לגרום לה לתעד רגעים דבילים בחיינו. 
ובפינה החודשית שלנו היום נציג אפיית קאפקייקס/ מאפינס/ מגדלנס וכד'. כל מדינה נתנה לזה שם טעים אחר ורק בישראל קוראים לזה "עוגה אישית".. אליעזר פיקשש פה אבל לא נורא, הוא המציא דברים יפים אחרים.



להלן המצרכים לקאפקייקס:
2 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר
1 כוס חלב
1 כף תמצית וניל
2 ביצים
100 גרם חמאה מומסת
1 כוס פצפוצי שוקולד לבן (לא חייבים דווקא שוקולד לבן. ניתן לשים איזה שוקולד שרוצים או לערבב כמה סוגים)


ציפוי:
50 גרם חמאה רכה או מומסת
3 כפות חלב
1 כפית תמצית וניל
1 כוס אבקת סוכר
סוכריות לקישוט (לא חובה)


אופן ההכנה :
לחמם תנור לחום של 200 מעלות.
לשים בקערה את הסוכר והקמח ולערבב.
בקערה נפרדת יש לערבב ביצים, חמאה, תמצית וניל וכוס חלב. להוסיף את הקערה הזו לקערת ה"יבשים" ולערבב עד שמתקבלת בלילה אחידה. להוסיף את הפצפוצי שוקולד ולהמשיך לערבב.
לחלק את הבלילה למנג'טים ולהכניס לתנור לכ-20 דקות. לפני ההוצאה יש לבדוק עם קיסם שהוא יוצא יבש.
לאחר שהקאפקייקס מוכנים יש לתת להם להתקרר, מומלץ על רשת ברזל.
להכנת הציפוי יש לשים בקערה את החמאה, חלב, אבקת סוכר, תמצית וניל ולערבב במהירות בינונית כ- 5 דקות. לאחר שהציפוי מוכן למרוח אותו על הקאפקייקס ולהוסיף סוכריות.


הערות המערכת:
לי יצאו 24 קאפקייקס בגודל בינוני כפי שניתן לראות בתמונה.
לא חייבים לשים שוקולד צ'יפס, גם בלי שוקולד זה מצויין.
התוצר הסופי

No comments:

Post a Comment