Sunday, February 26, 2012

פסטל של סבתא


סבתא שלי נפטרה לפני כחודש ומכיוון שאני ממש מתגעגעת אליה ולאוכל  שלה, החלטתי להכין את מה שהיא הייתה מכינה לי בכל ערב שישי -  Pastel de patatas.

מתכון:

* להרתיח מים ולשים בפנים 8-9 תפוחי אדמה. כאשר התפוחי אדמה מוכנים יש לקלף אותם, להוסיף שמן (שהתפוחי אדמה יהיו מספיק לחים מהשמן ולא יבשים), כפית מלח, כפית כורכום, כמה טיפות לימון ולמעוך לפירה.

* להרתיח מים עם 2 ביצים. כשהביצים מוכנות לחתוך לפרוסות דקות.

* לשים במחבת חצי קילו בשר טחון, כפית כורכום, כפית מלח, קצת פלפל, עלה דפנה ובצל קטן מגורד בפומפיה (סבתא שלי הייתה מוסיפה גם פטרוזילה קצוצה דק אבל אני וויתרתי). לאחר מכן להוסיף קצת מים שיכסו את הבשר ולבשל על אש גבוהה תוך כדי מעיכת הבשר עם מזלג (כדי שהוא לא יתפוס יותר מדי נפח וישאר בחתיכות קטנות). כאשר המים מתאדים יש לשים על אש קטנה, להוציא את העלה דפנה ולהוסיף כמה טיפות לימון.

הרכבת הפסטל:

לשמן תבנית ולהניח בפנים שכבה אחת של תפוחי אדמה, מעל לפזר את הבשר הטחון ומעל לבשר לפזר את פרוסות דקות של הביצים הקשות. מעל לכל זה להוסיף עוד שכבה של התפוחי אדמה ולהדק מהצדדים של התבנית עם האצבעות.
ניתן לעשות צורות עם מזלג על השכבה העליונה בכדי לקשט את הפסטל (אני שכחתי לעשות).
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ולחכות עד שהשכבה העליונה של הפסטל מתחילה להיות חומה.

זה יוצא ממש כמו עוגה..כל הזמן רוצים ליישר את הפסטל:)
בתאבון!!

No comments:

Post a Comment