ובפינת העוגה היומית שלנו (טוב נו, החודשית) הוחלט להכין עוגת פירורים עם קינמון.
עוגה פשוטה ומצויינת שנימוחה בפה. בפעם האחרונה שהכנתי אותה היא נגמרה עוד באותו היום, בדיוק כמו היום :)
להלן המצרכים:
50 גרם חמאה רכה או מומסת
רבע כוס שמן
כוס סוכר
שקית סוכר וניל
1 וחצי כוס קמח תופח
גביע שמנת חמוצה
2 בייצים
כחצי כפית קינמון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
בקערה גדולה שמים את החמאה, שמן, סוכר וקמח ומערבבים עד שמתקבל בצק פירורי.
מעבירים לצלוחית קטנה 4 או 5 כפות מהבצק ושמים בצד (אלו יהיו לאחר מכן הפירורים שנשים מעל לעוגה).
לבצק הפירורי בקערה הגדולה מוסיפים גם שקית סוכר וניל ומערבבים. לאחר מכן יש להוסיף לקערה בייצים ושמנת חמוצה ולהתחיל לערבב עד שנוצרת בלילה אחידה.
לצלוחית הקטנה ששמנו בצד אנו מוסיפים כחצי כפית קינמון ומערבבים.
לשמן תבנית, ליצוק את הבלילה ומעל לפזר את הפירורים עם הקינמון.
יש להכניס לתנור ל 40 דקות ולבדוק עם קיסם, במידה והקיסם יוצא רטוב או עם פירורים דביקים, יש לחכות עוד כמה דקות עד שהקיסם יצא יבש.
מקווה שאתם תהנו ממנה כמו שאנחנו נהננו ממנה.
בתאבון :)
![]() |
עוגת הפירורים מוכנה בתנור |
No comments:
Post a Comment