Friday, July 29, 2011

קייק פופס

לאחרונה נכנסה אופנה חדשה הישר מארה"ב.
אופנת ה"קייק פופס" (cakepop's) או בעברית פשוטה "עוגות על מקל" :)
כבר הרבה זמן אני אומרת לעצמי שאני אכין ואף פעם אני לא מוצאת את הזמן הנכון אז היום החלטתי שאני לא מוותרת לעצמי והיום זה היום!
ה"פוש" הסופי להכין אותן ניתן לי ע"י גלית זינגמן. במקרה ניתקלתי  בבלוג שלה והתאהבתי בדברים שהיא עושה אז החלטתי שגם אני רוצה לנסות את מזלי. 




להלן המצרכים שיש להכין:

עוגה (יכולה להיות כל עוגה בחושה. אני השתמשתי בעוגת הבית מסיבה פשוטה אחת. קשה לי להכין עוגה ואחרי כמה דקות לפרק אותה..אני מרגישה פספוס) :)
מיכל קטן של שמנת חמוצה
2-3 כפות שמן
2 חבילות שוקולד לבן (אפשר עוד סוגי שוקולד, אני פשוט מכורה ללבן)
מקלות (ניתן לקנות בכל חנות שמוכרת דברי אפייה)
סוכריות לקישוט

אופן ההכנה:


מפוררים עוגה ומוסיפים לה מיכל שמנת חמוצה. מערבבים את החומרים יחד, אפשר עם הידיים (רק לא לשכוח לשטוף ידיים לפני כן) ולאחר מכן עושים עיגולים בקוטר של כ - 4 סנטימטר. 

מכניסים למקרר ובנתיים מכניסים למיקרוגל כמה קוביות שוקולד לבן.
אחרי חצי שעה מוציאים את הכדורים מהמקרר. טובלים את המקלות בשוקולד ומכניסים לכדורים. (השוקולד בקצוות משמש כדבק לכדורים). לאחר מכן יש להכניס שוב למקרר. (אני הכנסתי למקפיא לחצי שעה)


ממיסים שוקולד לבן במקרוגל ומוסיפים לו מעט שמן בכדי שהוא לא יהיה סמיך מדיי. לאחר מכן מוציאים את הכדורים מהמקפיא וטובלים בשוקולד. מיד לאחר מכן יש לקשט בסוכריות מכיוון שהשוקולד מתקשה מהר מאוד.

לאחר מכן מכניסים למקרר ומחכים להגשה.

הם יצאו לי דיי מכוערים אבל יחסית לפעם ראשונה הם סבירים כך שאני מבסוטה מהם(פעם ראשונה ועוד ב 2 לפנות בוקר).
אני מניחה שכשאכין אותם שוב הם יצאו יפים יותר..אמשיך לעדכן בפעם הבאה..
עכשיו אפשר ללכת לישון, לילה טוב!



2 comments:

  1. איזה יופי!!!
    אהבתי את הקלקר שמצאת...

    ReplyDelete
  2. תודה!! זה מאריזה של ספק כח למחשב :)

    ReplyDelete