Wednesday, August 30, 2017

עוגת מואנה עם דף טרנספר






ביום הולדת 5 של הילדה כיכבה לה מואנה, אחת הנסיכות הכי מיוחדות של דיסני.
בהתחלה חשבתי פשוט להניח דף סוכר על העוגה ושלום על ישראל אבל בסוף החלטתי להשקיע מעט ולנסות את מה שחששתי ממנו - דף טרנספר (כמה שהשם הזה עושה לי לא טוב).

הוראות לעבודה עם דף טרנספר.
לגזור מסביב את הדמות והלניח על משטח קשה (לא צלחת קרטון, ממש משהו קשה כמו קרש חיתוך לדוגמא).
להמיס במיקרו שוקולד צמקאו לבן (בפולסים של 20 שניות ולערבב כדי שהשוקולד לא ישרף).
לתחום את הדמות עם שוקולד שמזלפים ולבסוף לזלף גם באמצע. (חשוב לא להגיע ממש לקצה של הדמות כי השוקולד קצת מתרחב במקפיא). לשים שיפוד באמצע ולהכניס למקפיא ל 5 דקות.
* את הדמות שומרים בטמפרטורת החדר.

עבור הצדפים השתמשתי בבצק סוכר וראיתי את ההדרכה בסרטון הזה.
ממש פשוט וכיפי.

העוגה היא הטורט האגדי שאני תמיד מכינה שנמצא כאן . ניתן למצוא בלינק גם את המילוי והציפוי של העוגה.

הוראות הרכבה לעוגה.
אחרי שהעוגה מתקררת פורסים לחצי, מרטיבים מעט עם סירופ סוכר וממלאים בפודינג.
משאירים מעט מהפודינג בצד וצובעים עם צבע מאכל ג'ל כחול בכדי לעשות את הים.
מפוררים פתיבר ושמים על צד אחד של העוגה כדי ליצור חול ובצד השני מורחים את הפודינג הכחול ב"פרי סטייל" כדי שזה יראה כמו ים.
תוקעים את הדמות עם השיפוד איפה שרוצים והופ- יש לנו עוגה של מואנה.

חייבת לציין שהיה לי ממש כיף להכין, הילדים התלהבו והיא הייתה ממש טעימה.
אם יש לכם עוד שאלות אשמח לעזור..


קצת תמונות של חלק מהשלבים-




הוספתי קצת אייסינג כחול מנצנץ של ווילטון כדי לתת גוון שונה למים

ועוד קצת מהיום הולדת..

פיניאטה "הום מייד" של קוקוס מרושע מהסרט מואנה





No comments:

Post a Comment