Saturday, November 21, 2015

סופגניות

לקראת חנוכה החלטתי שהגיע הזמן לטגן סופגניות כדי "להתכונן לרגע האמת".
הסופגניות יצאו מושלמות.
המתכון הוא של השף אורן גירון ולקוח מהאתר של "עושים בישול" (אני עשיתי חצי מהכמות שהוא רשם).

מצרכים:
500 גרם קמח
17 גרם שמרים יבשים
60 גרם סוכר
7 גרם מלח
2 חלמונים
ביצה
250 מ"ל חלב בטמפרטורת הגוף
100 גרם חמאה רכה
שמן לטיגון
למילוי - ריבה, שוקולד או כל דבר אחר..
אבקת סוכר לפזר למעלה

אופן הכנה:
-להכניס את כל החומרים חוץ מהחמאה למקסר, ללוש כ 7 דק' ולאחר מכן להכניס את החמאה הרכה וללוש עוד כ 4 דק.
-להתפיח עד להכפלה.
-לכדרר כדורים קטנים (בגודל של ביצה פחות או יותר) ולשים על נייר אפיה משומן. לכסות ולהתפיח עד להכפלה.
-לחמם שמן ל 160 מעלות ולטגן כ 2 דק מכל צד ולאחר מכן להניח על צלחת עם נייר סופג.
(חשוב שהשמן יהיה בדיוק בטמפרטורה מכיוון שאם הוא יהיה חם מדי, הסופגניה תשרף ובפנים לא תהיה מוכנה ואם השמן יהיה קר, הסופגניה תספוג לתוכה את כל השמן)
-לזלף איזה ממרח שרוצים (או להשאיר בלי כלום) ולפזר מעל אבקת סוכר.

בתאבון וחג חנוכה שמח!!




No comments:

Post a Comment